B-Talk: Rehab, ziekenhuis en pepernoten!

Jeetje, het is zo lang geleden dat ik een blog heb geschreven dat ik zelf niet eens weet waar ik moet beginnen.
Laat ik beginnen met Mexico, ooo wat heb ik uitgekeken naar deze vakantie en wat was ik er ontzettend aan toe! Ik keek er vooral naar uit omdat ik het gevoel had dat ik even ‘gereset’ moest worden. Ik hoor je denken; "Gereset, waarom dan??" 

 

"rehab"

Na een 1,5 jaar diëten en elke dag trainen, weet je op een gegeven moment niet meer zo goed wat ‘normaal’ is. En dan bedoel ik qua eten maar ook qua trainen. Ik was er zo geobsedeerd mee bezig, alles afwegen, veel eiwitten eten, gaan trainen zodat ik meer kon eten (ik at op trainingsdagen 1500kcal, en rustdagen 1000kcal). En bepaalde producten at ik niet omdat het not done was, denk aan brood, muesli, bananen, chocola, pepernoten (!), en uiteindelijk kreeg ik dan van die kansloze vreetbuien en at ik alsof ik rechtstreeks de oorlog uit kwam… En ja ik weet dondersgoed hoe het werkt, en dat maakte het nog erger L

 

 

Kortom, ik was toe aan vakantie zodat ik gewoon mijn normale eetpatroon terug zou krijgen en ook even niet zo bezig zou zijn met trainen. Even resetten dus! De vakantie begon een beetje kut, orkaan Nate was op komst en het weer was slecht. Gelukkig trok de orkaan langs ons op, en hadden we na 3 dagen toch heerlijk weer; de vakantie kon beginnen!! We hebben heerlijk gerelaxt, lekker gegeten en cocktailtjes gedronken aan het strand. Alles voelde heeeel dubbel. Ik wilde genieten van alles, maar baalde van mijn lichaam. Dit werd gelukkig in de loop van de vakantie wel minder, zulke dingen hebben gewoon tijd nodig, daarom zag ik de vakantie ook echt als een rehab. Ik wist dat de periode na een wedstrijd pittig zou zijn omdat je je lichaam ziet veranderen, maar ik heb het toch onderschat.

 

 

Koorts!

2 dagen na mijn vakantie werd ik ook nog eens ziek, ik dacht in eerste instantie een griepje! Maar toen ik van woensdag t/m zaterdag non-stop in bed had gelegen met koorts, vond Mathias het tijd om naar de huisartsenpost te gaan!

De arts vond mijn koorts hoog, 40,6 graden, en daarbij was mijn bloeddruk veel te laag en ook gezien mijn klachten (hoofdpijn, misselijk, pijn achter ogen) moest ik gelijk door naar de spoedeisende hulp. Daar maakten ze foto’s van mijn longen, namen bloed af, en ik moest aan het infuus. Enne ja, ik moest ook blijven.

 

Uiteindelijk heb ik 5-fucking- dagen in het ziekenhuis gelegen waar ik TOTAAL niet op zat te wachten, want al mijn klanten stonden ingepland en deze moest ik dus verzetten, super vervelend (maar thanks voor het begrip dames!).

Uiteindelijk bleek ik knokkelkoorts (een virus wat overgedragen wordt door een mug) te hebben in combinatie met het gewone griepvirus. Tsja en dan wordt je noodgedwongen op de rem getrapt. Het voelde een beetje alsof karma mij nog niet genoeg had gestraft. Maar ok ok, we moeten niet te lang in het negatieve blijven hangen!

 

 

Back 2 work

Sinds deze week ben ik weer begonnen met werken bij AB Oost, en heb ik mijn klanten van Bodify weer ingepland! Ook lopen de nieuwe aanmeldingen weer goed door (binnenkort zijn er weer 2 plekjes vrij!). Mathias en ik hebben de laatste tijd niet stilgezeten, we zijn namelijk bezig met een software pakket voor onze klanten. Eigenlijk moet je het zien als een app waarin je je voeding en training kan inzien en bewerken. Ook wij moeten natuurlijk mee met de tijd! Daarnaast zijn we op de achtergrond nog veel meer dingen aan het uitwerken, hier lees je later meer over!

 

Ook ben ik deze week weer begonnen met trainen, ik heb op de vakantie 1 keer getraind en dat was het dan ook wel, echt heeeel erg! Nou en ik kan je vertellen dat ik na de eerste training gewoon 2 dagen spierpijn heb gehad. Ook heb ik het idee dat al mijn gainz eraf zijn gevallen, maar daar moet ik mezelf maar gewoon bij neerleggen. Ja ook ik heb mijn struggles dames (en heren)! Ik begin gewoon weer bij het begin, opbouwen met trainen, en weer rustig aan een normaal eetpatroon opbouwen.

Alles weer stapje voor stapje.. Alles draait om balans!

 

 

Dus ben je nog niet begonnen met trainen?

Begin dan gewoon vandaag, stapje voor stapje J

Schrijf je in bij Peakfit en begin!

 

Ben je op zoek naar een compleet traject passend bij jou doelen? Dan kan je mij altijd mailen voor een vrijblijvend intro gesprek om te kijken wat ik voor jou kan betekenen. Schroom niet en zet die eerste stap!

 

Tot snel!

 

Greetz Bernice