Preptalk - Shocking news!

Ik weet niet zo goed hoe ik deze prep moet starten zonder jullie te laten schrikken.

Maar ok… komt ie: Ik heb besloten om dit jaar geen wedstrijden meer te gaan doen.

Geen Arnold Classic, geen Ben Weider, geen Juliette GP en geen WK.

 

Ik hoor je denken; HUH? Hoezo?? Dat zal ik hieronder uitleggen.

 

 Na de Olympia zat ik echt nog in een soort van adrenaline rush en het liefst zou ik een week later alweer het podium opstappen. Toen kwam de Elite Ranking er ook nog eens bij, wat voor mij de reden was om de 2 extra wedstrijden in te lassen. Dit was allemaal zonder er echt goed over na te denken want ik zat nog helemaal in de Olympia-rush. Ik zag het als een kans, en zonder er goed over na te denken was ik alweer op dieet en trainde ik volle bak door. Eigenlijk was m'n lichaam al maanden toe aan dat moment van rust na de Olympia Amateur.

Niet in de flow

Een paar weken na de wedstrijd merkte ik dat ik niet ‘in mijn flow’ zat en alles begon een beetje tegen te staan. Want los van het diëten en trainen ben ik ook nog eens onwijs druk met mijn baan bij AB Oost en daarbij natuurlijk Bodify waarbij ik dames begeleid naar hun doel. Kortom: werkweken van 60 uur zijn voor mij heel normaal. En alles bij elkaar opgeteld is het toch wel echt heavy.

 

Afgelopen weekend heb ik dan ook alle voors en tegens opgeschreven samen met Mathias, waarna ik tot de conclusie ben gekomen dat het voor nu beter is om te stoppen. Ik bedoel, ik heb niet de ambitie om ‘pro’ te worden, puur omdat ik daar niks om geef. Natuurlijk vind ik het jammer, maar ik vind het ook jammer dat alles (want ja, zo is het wel) ervoor moet wijken; werk, Mathias, vakanties, sociale leven, al het lekkere eten ;)

 

En als ik eraan denk dat ik het hele jaar nog op dieet moet dan wordt ik al chaggy (sorry not sorry). 

 

En nu dan Bernice?

Goeie vraag, voor nu ga ik ervoor zorgen dat ik eerst weer op een gezond vetpercentage kom zodat mijn lichaam even kan herstellen van meer dan een jaar diëten. Daarnaast ga ik lekker met Mathias uit eten en weer een beetje genieten van ons sociale leven!

 

Natuurlijk blijf ik rock-hard doortrainen maar ik ga mezelf zeker niet meer verplichten om elke dag te gaan trainen.

Afgelopen weekend heb ik al genoten van een heerlijke Milka reep (die met caramel en pinda's), een taco-schotel, rijstwafels met pindakaas, stokbroodje met heksenkaas en nog veel meer haha.

 

Nu ben ik alweer soort van back-on-track met mijn macro’s, want als ik alles ga eten waar ik zin in heb dan ben ik over 2 weken obesitas vrees ik.

 

Nou ik hou jullie op de hoogte van mijn Prep-not-prep-talkssssss!

 

 

Greetz Bernice