Preptalk - Elite Ranking & New plans

Na 3 weken ben ik enigszins een beetje bijgekomen van mijn Olympia Amateur avontuur, al moet ik eerlijk toegeven dat het nog steeds fucking bizar is!! 

 

Door mijn overwinning in Spanje sta ik nu op een gedeelde 5e plaats in de Elite Ranking op nummer 12.

 

Die hele Elite Ranking was nog niet bekend voor mijn wedstrijd, of in ieder geval ik had het nog niet gezien.

Ik had natuurlijk ook helemaal geen verwachtingen van de wedstrijd, dus ik was er ook totaal niet mee bezig.

 

Wat houd die Elite Ranking nou precies in hoor ik je denken?!

 

Nou, heel simpel, de top 10 in die ranking kan er geld mee winnen, nummer 1 kan €18.000 euro winnen, nummer 2 €10.000, etc., zie hiernaast de staffel. Kijk nu wordt het nog eens interessant!

 

Wel is het belangrijk om zoveel mogelijk wedstrijden mee te gaan doen om zo hoog mogelijk in de ranking te blijven staan. Zie  de Elite Ranking kalender hieronder voor alle wedstrijden!

 

 


Plannen

Ik zou sowieso natuurlijk de Juliette Bergmann Grand Prix in november mee gaan doen en een week later het WK in Frankrijk. Ik zou dus deze zomer een ‘lean-bulk’ hebben… met de nadruk op ‘zou’…

 

Je voelt hem al aankomen! Ik heb mijn plannen bijgesteld en ik heb besloten om nog 2 wedstrijden te gaan doen, en niet zomaar een willekeurige wedstrijd maar de Arnold Classic in Barcelona! En een week later de Ben Weider in Finland!

Ik grapte in Marbella al dat als ik bij de top-3 zou zitten ik graag de Arnold Classic wilde gaan doen, waarop Mathias zelfs begon te lachen.. Kun je nagaan!

 

Toch was dit even behoorlijk omschakelen, want ik had natuurlijk heerlijk genoten van mijn 5 dagen vakantie in Marbella, en heb ook echt wel iets teveel gegeten! Want ik wist niet beter dan dat ik pas in november weer het podium op zou gaan!

 

Ik heb hier dan ook echt wel even goed over na moeten denken en overleg gehad met mijn coach! Ook Menno zegt, dit is je kans! Ga ervoor! En dat is precies wat ik ga doen! 

Man met de hamer

En ja, dat is heel makkelijk zeggen maar geloof me het is zeker wel pittig. De afgelopen week heb ik dan ook echt de welbekende ‘Man met de hamer’ op bezoek gehad, ik was ontzettend moe en heb ook echt nachten van 12 uur slaap gehad.

Het kan natuurlijk ook niet altijd maar goed gaan, en ik wist ook wel dat ik vroeg of laat een keer een ‘klap’ zou krijgen. Mijn hele prep tot aan de Olympia is eigenlijk bijzonder goed gegaan, en het is ook niet erg om dan een keer een weekje wat vermoeider te zijn. Ik probeer dan ook goed te luisteren naar mijn lichaam.

 

Afgelopen week ben ik ook nog op een avond naar de Algemene ledenvergadering geweest van de NBBF (Nederlandse Body Building en Fitness Bond) waar ik echt superleuke complimenten heb mogen ontvangen. Ook vertelde Papa Mike dat hij vond dat ik de overall titel had moeten winnen, altijd leuk dat er zoveel vertrouwen is vanuit Nederland!

 

Ik kom natuurlijk nog maar net kijken in deze sport en het voelt echt goed om zo gesteund te worden in deze sport! Ik heb dan ook een mooie schaal mogen ontvangen van de bond als waardering voor mijn overwinning in Spanje. Ook hebben ze mij verteld dat ik het WK mag deelnemen op hun kosten! Dus JAAA, ik mag officieel mee in het team van de NBBF! Hoe tof is dat??

 

Berry de Mey kwam mij ook nog feliciteren en hij vertelde ook echt dat ik het supergoed had gedaan in Spanje.

Toch wel bizar hoe snel dit allemaal kan gaan, zo ken niemand je en het andere moment behoor je ineens tot de top van Nederland. 

 

Maar het is mij niet komen aanwaaien, al lijkt dat voor de buitenwereld misschien wel zo. Mensen vergeten dat het heel veel discipline vergt om jezelf elke dag strak aan een voedingsplan te houden en jezelf elke dag tot het uiterste te pushen in de gym. Het zit denk ik gewoon in de aard van het beestje, want als ik ergens voor ga dan ben ik gewoon niet te stoppen!

Dus wat is jouw excuus?

 

‘ Winners train, losers complain ‘

  

Greetz Bernice

Reactie schrijven

Commentaren: 0