Preptalk: Olympia Amateur Spanje

Sorry mensen het heeft wat langer geduurd dan ik had gehoopt! Maaaaar ik heb de Olympia Amateur gewonnen! Verwacht? Neeeee totaal niet!

 

 

Maar Bernice, HOE dan??

Zoals jullie weten is de Olympia Amateur een internationale wedstrijd, ik had dan ook echt totaal geen verwachtingen en ik zou dan ook mee doen voor de ervaring. En natuurlijk omdat het goed is om meerdere wedstrijden te draaien puur omdat je toch al in shape bent.

Ook hadden Mathias en ik na de wedstrijd een paar dagen vakantie geboekt in Marbella, want ja, na een jaar preppen (en vorig jaar niet op vakantie te zijn geweest) waren we er allebei wel aan toe.

 

De depletietraining had ik op de woensdag gehad, alles ging zoals gepland, en mijn carbload ging ook perfect (en was natuurlijk weer goddelijk lees: pannekoeken, aardappelen, bakbanaan!).

 

Nu had ik rust tot aan de wedstrijd, wow ik heb nog nooit zo lang rust gehouden.. 

Let's go to Marbella

Donderdagavond vlogen we via Amsterdam naar Marbella en we kwamen daar dan ook pas rond de nacht aan. Snel slapen want de vrijdag was de registratie!

 

Ons hotel was echt vlak achter het congrescentrum waar de wedstrijd werd gehouden, ideaal! De vrijdag begon de registratie om 10.00 en ik was er ook al op tijd! Gelukkig waren er nog een aantal Nederlanders aanwezig en had ik niet het gevoel dat ik er helemaal alleen voor stond.

 

De registratie verliep helemaal prima, en ze keken niet eens naar mijn bikini (gelukkig ik kon dus mijn nieuwe bikini aan). Voor we het wisten stonden we alweer buiten! Mathias en ik hebben heerlijk over de boulevard gewandeld, en wauuww wat is Marbella prachtig!!

 

Ook hebben we wat kwark, aardbeien en kip gekocht zodat ik wat eten had voor de komende dagen!

De wedstrijd begon al op zaterdag voor een aantal klasses, maar mijn wedstrijd was op zondag.

De zaterdag vloog voorbij en eind van de dag konden we gaan beginnen met het aanbrengen van de tanning! We hebben ervoor gekozen om de tanning zelf te doen, zodat we die stress in ieder geval niet hebben op de wedstrijddag zelf. 

SHOWDAY

Zondag ging de wekker om 07.00 zodat we nog een aantal lagen tanning konden aanbrengen. Ik had het geluk dat Nikita mijn make-up en haar wilde doen (zij heeft dit eigenlijk al mijn wedstrijden nog gedaan, lucky me!) ze was dan ook om 0830 bij mij op de hotelkamer. Binnen no-time veranderde ik in een pretty girl en ik was ready to gooooo!

 

Ik stond als 2e groep op het programma waardoor ik ongeveer rond 10.30 aan de beurt was. Backstage was alles heel groot en heel relaxt. Toen ik beneden kwam voor het oppompen schrok ik toch wel want wow, dit was wel even wat anders dan ik gewend was! Er stonden 14 dames klaar die er stuk voor stuk goed uitzagen. Mathias zei ook dat het niveau wel hoog lag, “shit”, dacht ik gelijk… En ik hield er rekening mee dat ik maar 1 keer het podium op zou mogen. Ik had serieus al uitgezocht waar ik wilde gaan lunchen (haha na 13 maanden preppen).

 

 

 

En daar gingen we dan in een lange slinger van 15 dames het podium op, ik als laatste en dat was wel echt even proppen op het podium. Na de eerste vergelijking had ik gewoon een first callout, wat inhoudt dat je bij de top 5 zit! De vergelijkingen hierna duurden echt heel lang. Hierdoor kon ik op een gegeven moment mijn poses bijna niet meer vasthouden, maar gelukkig kreeg ik aanmoediging vanuit het publiek en kon ik m’n poses herpakken!

 

Eenmaal terug backstage was ik echt helemaal blacked out en kon ik amper praten, het was zo heftig! Mensen die zelf nog nooit op het podium hebben gestaan kunnen dit misschien niet helemaal snappen, maar je spant dus echt al je spieren aan, en moet dit dus ook vasthouden! En blijven lachen…. 

 

Het zweet drupte van me af waardoor we dan ook de tanning weer moesten bijwerken. Toen was het tijd om even te chillen.

 

Kort daarna was er nog een vergelijking. Ook zouden we eigenlijk de I-walk doen maar helaas ging deze vanwege tijdgebrek niet door. Dit was wel echt jammer, want dit is juist het leuke gedeelte, maar helaas! Na deze vergelijking volgde al snel de prijsuitreiking! 

Prijsuitreiking..

Daar stonden we dan met zn 6’en, ik had nog steeds totaal geen verwachtingen en had het idee dat ik 6e zou worden…

Het aftellen begon.. Nr. 6, nr. 5, nr. 4 is geworden.. En toen stonden we nog met de top 3.. Nu werd het wel serieus spannend! Toen stond ik nog met Ipek Altun, een Turkse dame met wie ik backstage al wat had gekletst. We pakten elkaars hand vast… “Nr. 2 is geworden… Ipek Altun!”

 

Wow! Ik kan niet een omschrijven wat er toen door mij heen ging. NR.1! Ik! Van de Olympia Amateur! Van een wedstrijd waarvan ik totaal geen verwachtingen had! Damn, we waren helemaal wild! 

Wachten, wachten..

Vervolgens moest ik de hele middag nog wachten op de overall. Helaas werd deze wegens tijdgebrek in de planning helemaal naar het eind van de dag geplaatst! Iets waarmee ik totaal geen rekening had gehouden! Gelukkig had ik een opblaas-stoeltje waar ik backstage lekker in kon relaxen! De overall-vergelijkingen waren pas rond 17.00, wat betekent opnieuw oppompen en opnieuw alle poses doorlopen.

 

Daar stond ik dan tussen alle winnaressen van de verschillende klassen, het voelde echt nog zo unreal.

De vergelijkingen gingen redelijk snel. Daarna moesten we het podium af en backstage kregen we te horen wie er had gewonnen; “Noellia Segura!”

 

 

 

Wat een dag! Wat een dag! Dit had ik echt totaal niet zien aankomen en ik was ook echt flabbergasted. Na de prijsuitreiking van de overall konden we dan ook als een van de laatsten onze spullen pakken en naar ons hotel gaan. Daar aangekomen hebben we onze spullen gedropt en zijn Mathias en ik nog even naar het strand gelopen (300m van het hotel) om daar wat foto’s te maken! 'S avonds hebben we met het Nederlandse en Belgische team heerlijk wat gegeten aan het strand!

 

De dag erna begon onze vakantie in een ander hotel in Marbelle, heerlijk aan het strand!

En wat was het ontbijt heeeerlijk, ze hadden zelfs M&M’s bij het ontbijt.. We hebben elke dag lekker geluncht en zijn elke dag heerlijk uit eten geweest!

 

 

 

Wel merkte ik dat ik nog niet echt mijn rust kon vinden, ik was elke dag om 0630 wakker en ben uit verveling maar cardio gaan doen om zo de schade van al het eten te beperken. Bij thuiskomst was ik eigenlijk gelijk al redelijk druk ivm de dames die ik begeleid, en ik had zondag alweer een klant afspraak staan voor een intake! Maandag ben ik weer bij mijn andere werk begonnen en toen kwam langzamerhand toch wel de bekende Man met de Hamer. De vermoeidheid is nu toch wel aanwezig, en ik probeer dan ook goed te luisteren naar mijn lichaam en mijn rust te pakken!

 

Dit was de preptalk weer voor nu!

Ook heb ik nog een leuk nieuwtje maar hier kan ik momenteel nog niks over zeggen, dus stay tuned!!!

 

 

 

Greetz Bernice

Reactie schrijven

Commentaren: 0