Preptalk - "YESS! I did it!"

Yes! ik kan mijzelf nu Nederlands Kampioen Bodyfitness noemen! En niet alleen heb ik mijn eigen klasse gewonnen (Bodyfitness t/m 164cm) maar ook ben ik overall winnares, wat betekent dat ik van alle lengteklasses heb gewonnen!

 

Ja, ongelofelijk maar ik ben gewoon op dit moment overall winnares van de Bodyfitness!  

 

MAAR LATEN WE EVEN BIJ HET BEGIN BEGINNEN!

Zaterdag stond de kapper gepland, want mijn haren moesten natuurlijk wel weer tip-top in orde zijn (lees: silvergrijs!) en het geweldige team van de Beautyfabriek heeft hier weer perfect voor gezorgd. Eerder die week was ik al geweest om mijn nagels te laten doen (glitter all-overJ) en heb ik mijn wimperextensions weer laten zetten voor de ultieme bambi-look!

Zaterdagavond ben ik begonnen met de eerste laag tanning, toch wel spannend want bij mijn vorige wedstrijden heb ik de tanning op locatie laten doen maar omdat dit steeds zorgde voor veel stress (lees: uren in de rij en het steenkoud hebben) hebben we besloten om de tanning zelf te gaan doen. 

 

 

 

De tanning die je voor een wedstrijd gebruikt is een speciale donkere tanning van Protan, je brengt dit ook meerdere keren aan tot de gewenste kleur. De laag die we zaterdag hebben aangebracht die bruint ‘s nachts nog even goed uit en heet ook; ‘overnight tanning’.

 

Nadat we 3 lagen hadden aangebracht was het tijd om te gaan slapen. Ik ben normaal gesproken echt een slechte slaper (helemaal voor mijn vorige wedstrijden deed ik geen oog dicht). Maar zaterdagavond was ik echt heel rustig, ik had zoveel zelfvertrouwen dat ik eigenlijk totaal geen stress had, en heb heerlijk geslapen gelukkig. Want het is wel zo fijn om uitgerust de wedstrijd dag te beginnen!

 

 

Zondagochtend hadden we de wekker om 0600 gezet, maar ik was al eerder wakker! Ik had er zoveel zin in! Mathias heeft bij mij nog 3 lagen ‘Top-coat’ aangebracht, daarna hebben we ontbeten en zijn we richting Rotterdam gereden. 


WTF?!

Eenmaal daar aangekomen, gelijk de bikini aangetrokken en in de rij gaan staan voor de meting en inschrijving. Ik werd gemeten op 162cm, dus Bodyfitness klasse 1. Toen werd mijn bikini gecheckt…. Ja ja je bikini-broekje is wel klein, ja ja.. Ik dacht echt ; WTF is dit?? Te klein?? Hoe kan dit nou? Ik heb exact hetzelfde broekje besteld als mijn vorige. Er flitste op dat moment van alles door mij heen! Toen kwam er een man aan van de IFBB die riep; Geen discussie, te klein is te klein, ze koopt maar een nieuwe!

 

Ik kon op dat moment wel janken. Deze bikini had ik na de Ironman&Ironmaiden al besteld omdat ik hem echt supergaaf vond. Dit was echt een flinke domper.

Gelukkig had ik mijn oude bikini in mijn tas gedaan voor het geval dat er iets zou zijn.

Ik heb mijn ‘oude’ broekje aan mijn nieuwe top geklikt en deze werd goedgekeurd! Gelukkig!

 

Na de rampzalige inschrijving zijn we een plekje gaan zoeken backstage, het was al gigantisch druk omdat de inschrijvingen voor de andere klasses al om 0830 waren gestart en wij pas om 1100 backstage kwamen omdat wij pas om 1000 konden inschrijven.

We vonden een mooi plekje, lekker rustig ergens in een gangpad.

 

Ik kon gelijk door naar de make-up! Dit werd helemaal top gedaan, en was helemaal hoe ik het in mijn hoofd had!  Toen dat klaar was kon ik even chillen, wat kip eten en wat drinken. 

 

 

TIME TO KICK SOME ASS!

Wat een mega verschil ten opzichte van mijn voorgaande wedstrijden, ik kon nu gewoon blijven drinken! Echt heerlijk! Ik voelde de positieve vibe weer terugkomen, en dacht bij mezelf; Fuck it! Ik laat mijn dag niet vergallen door mijn bikini! Ik ga knallen!!

 

De vergelijkingen waren om 1433, voor die tijd een Snicker gegeten (yes yes) voor de ultieme pomp! En gooooooo, we stonden met 5 dames! En ik stond in het midden! De vergelijkingen waren heeeeel zwaar. Het was heel warm op het podium en ik trilde aan alle kanten. Ook maakte ik nog een foutje door een verkeerde pose aan te nemen ik was echt zo vermoeid! Maar het was onwijs gaaf! Want de dames om mij heen werden gewisseld en ik mocht in het midden blijven staan! Ook had ik een first call-out! Dit betekent vaak dat je bij de eerste 3 zit! YES!J

 

Toen ik het podium afkwam moest ik echt even bijkomen, en drinken!! Dit was freaking awesome! Het ging zo goed! Ik was zo blij!

Na de vergelijkingen kwamen mensen al bij me en zeiden dat ik ging winnen. Niet arrogant bedoeld hoor, maar ik was echt overtuigd van mijn shape, en tuurlijk hoop je erop. Maar ik dacht bij mezelf eerst maar eens zien, het kan alle kanten opgaan en met een jurysport weet je het gewoon nooit.

 

De I-walk was om 1800. We zijn iets eerder begonnen met oppompen, nadat ik uiteraard weer een Snickers had gegeten! De pomp was veel beter nu! Ik had zin in mijn I-walk! Let’s do this!! De I-walk ging dan ook precies zoals ik het in mijn hoofd had, ik liep rustig, de poses gingen perfect en ik voelde me echt geweldig! Het harde werk zat erop, nu kon ik even chillen, drinken en wat kwark eten met watermeloen, heerlijk!

 

Rond 2100 begon de prijsuitreiking, nu werd het toch wel spannend!!

 

 

We liepen met alle dames het podium op, en ze begonnen met omroepen, nr5 is geworden.. Nr4 is geworden.. Nr3 is geworden.. En toen stond ik daar nog met Kim van Gompel.. De omroeper vertelde dat het een close-race was! Nr 2 is geworden… Kim van Gompel!!

 

OMG, OMG! Ik heb gewoon gewonnen!!!!!

WAUWW en dat op een A-wedstrijd, gewoon de top van Nederland en ik word gewoon eerste! Ik was helemaal door het dolle!

Ik mocht het podium dus nog niet af en moest wachten op de prijsuitreiking van de Bodyfitness 2 & Masters, want ik kon nu dus ook nog overall-winnares worden! Ik stond aan de zijkant te wachten (zonder Mathias, dus totally alone vet akward want ik was zoo blij dat ik had gewonnen!). Ik stond bij de winnares van de Bodyfitness 2 en de Bodyfitness Master winnares kwam er ook bij staan, nu moesten we weer het podium voor een vergelijking en dit keer dus voor de uitreiking overall winnares Bodyfitness!

 

En de winnaar van de Bodyfitness overall is… BERNICE SANGERS!!!

OMG! Ik was totaal verrast en voelde echt de tranen in mijn ogen prikken (ja ja echtJ), ik kon het gewoon niet geloven!

Toen het podium af, en Mathias was net zo verbaasd en blij als dat ik was!

Wat een geweldige dag! Alles viel gewoon op zijn plek!

Backstage nog wat foto’s gemaakt, en toen snel de bikini uit, trainingsbroek aan, crocs aan sorry haha, maar ze lopen zo lekker vooral als je die hakken van 12cm eindelijk uit mag doen! Ik wilde eigenlijk niet gaan cheaten, maar we besloten toch om wat sushi te halen om te dit te vieren! En ik vond dat ik het wel had verdiend!

 

Daarna zijn we naar huis gereden, waar ik nog een heerlijk afbakbroodje met ei en cheddar cheese heb gegeten!

 

Wat een geweldige dag, en ben onwijs trots dat wij, Mathias en ik dit gewoon hebben geflikt. Ik heb er onwijs hard voor gewerkt, en ik kan wel zeggen dat Mathias en ik een perfect team zijn!

En dat als je denkt dat ik vorig jaar nog als bezoeker in het publiek zat, en aan het wegdromen was van wat ik op het podium zag. Ik wilde dat ook, en nu… Ik heb mijn droom keihard nagejaagd: Hard work pays off!!!!

 

Ik wil mijn sponsoren heel erg bedanken, mijn club van 10, en iedereen die mij heeft geholpen die dag!

 

Natuurlijk ben ik nu weer back on track, want over 7 weken is de volgende wedstrijd: De Olympia Amateur in Marbella, Spanje!

 

Ik hou jullie op de hoogte! 

  

 

Greetz Bernice! 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Jimi (dinsdag, 25 april 2017 09:46)

    Geweldige performance top blijf zo door gaan �

  • #2

    Jeroen de Vries (dinsdag, 25 april 2017 10:47)

    Geweldige prestatie! Zo zie je maar weer,....de juiste mindset, de juiste manier van trainen en een close band met je partner zijn een succes recept. Een dat alles in een jaar tijd!