Preptalk - 2 Weeks out!

Het aftellen is begonnen! Nog 2 weken te gaan tot aan het NK.

 

Vergeleken met mijn vorige wedstrijden gaat deze prep heel anders en is veel beter vol te houden. Toch heb ik helemaal niet het gevoel dat ik over 2 weken al op het NK sta, want ik heb het idee dat ik niet echt ‘droog’ ben. Dit is iets waar mijn coach Menno het mee eens is; elke dag telt en we hebben geen speling! 

 

Afgelopen week hebben we getest hoe ik reageer op veel vocht drinken in combinatie met vochtafdrijvers, maar helaas is dit iets wat voor mij niet goed uitpakt. Ik hou juist meer vocht vast in plaats van dat ik vocht afdrijf. Voor de mensen die mij al iets langer volgen:… JA, dit had ik voor mijn andere wedstrijden ook en het is super frustrerend.

 

We hebben dan ook besloten om voor het NK geen depletie training te doen en geen gekke dingen te gaan doen met vocht en/of een carbload. We kunnen nu geen bloating hebben zo vlak voor het NK.

 

Het voelt voor mij wel een beetje gek, net alsof ik het ‘half’ ga doen ofzo, een halve voorbereiding. Maar aan de andere kant realiseer ik mij ook dat niemand het zelfde reageert en daarom werkt een one-size-fits all trainingsplan/voedingsplan ook niet.

 

Ik raad ook echt iedereen aan die een serieus doel in gedachte (wat dat ook mag zijn) heeft om daar hulp bij te gaan zoeken, want wat voor de een werkt, werkt voor de ander totaal niet.  Ga niet naar een coach die iedereen hetzelfde trainingsplan, voedingsplan geeft! Ik bedoel, misschien heb je wel een blessure, of een allergie of wil je juist meer aandacht geven aan een bepaalde spiergroep (voor een bepaalde klasse)! Mijn punt is duidelijk denk ik, kies een coach die bij je past en waar je een goed gevoel bij hebt. Heb je die? Mooi, want dan heb je alle tools in handen om je doelen waar te maken.

 

Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft en er 200% voor gaat. Hou je doel voor ogen, begin klein, maar dream big! J

 

Volgende week komt er een nieuwe prep-talk, met dan nog maar een weekje te gaan!

 

Wie van jullie komt mij aanmoedigen op het NK?

 

Greetz Bernice

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0