Preptalk - Road to the NK

Begin februari, nog een kleine 3 maanden te gaan voordat ik weer op het podium mag staan! Niet zomaar een podium, ik ga gewoon meedoen met het NK bodybuilding. Even een kleine trowback naar vorig jaar, toen ik rond deze tijd mijn eerste poseerles had bij Lesley Barents. Ik zag dit destijds als een try-out óf  ik dit wel echt leuk vond en óf ik ooit op hakken zou kunnen lopen en poseren. 

 

 

Lesley Barents was toen ik daar kwam voor de poseerles in voorbereiding voor haar wedstrijd, het NK. Dat wilde ik ook zien! Ik was toen nog nooit bij een bodybuild-wedstrijd geweest en het leek mij wel een goed idee om nou eens te zien hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Zo gezegd zo gedaan, vorig jaar zat ik daar dus in het publiek te kijken naar al die mooie bodyfitness-dames! Ik keek mijn ogen uit, het was ook nog eens onwijs spannend, want er kwam een extra vergelijking tussen Lesley Barents en Ramona Curiel. Dit wilde ik ook, en zo werden de plannen steeds concreter…

 

Ik had nooit maar dan ook echt nooit verwacht dat ik dit jaar zelf mee mag doen met het NK.

Als ik nu terug kijk op mijn wedstrijden, dan ben ik heel tevreden met mijn shape. Maar ik besef me ook dat het niveau van het NK weer een stapje hoger is, en daarom leg ik de lat voor mezelf ook hoog.

 

Blessure-vrij blijven is dan ook super belangrijk! Ik heb namelijk vaak last van mijn rug/schouders, deze pijn/irritatie negeer ik niet want dan wordt het alleen maar erger.

Ik ga regelmatig naar Marjolein Razenberg toe, zij is sportfysiotherapeut en weet precies kan zich goed in mij verplaatsen en weet wat nodig is als het om zo’n extreme sport gaat waarbij je veel van je lichaam vraagt.

Ook ga ik regelmatig naar de chiropractor toe, Gertine Kanis helpt mij ook perfect. De technieken die zij gebruikt lijken veel op de fysio/manuele therapie maar net even anders.

Ik ben in ieder geval heel blij met deze specialistische dames om mij heen die ervoor zorgen dat ik gewoon door kan blijven buffelen J

 

Dus een tip: heb je ergens last van? Blijf er niet mee rondlopen maar ga naar de fysio/chiro!!

 

 

Greetz Bernice

Reactie schrijven

Commentaren: 0